El Centre Cívic i VallsJove presenten la novena edició de l'Estiu Actiu, la programació d'activitats del mes de juliol

El Centre Cívic i VallsJove presenten la novena edició de l'Estiu Actiu, la programació d'activitats del mes de juliol

> La novena edició de l'Estiu Actiu se celebrarà entre l'1 i el 23 de juliol amb un total de 35 propostes d'activitats

> Les inscripcions a les activitats s'obriran a partir del dilluns 27 de juny a les dependències del Centre Cívic i, fins a esgotar places

> Enguany es recuperen les activitats obertes familiars com els espectacles infantils i la programació de «Joves actius»

220621EstiuActiu

>Consulteu el programa

Aquest mes de juliol, la regidoria d'Acció Cívica i Joventut de l’Ajuntament de Valls organitza la novena edició de l'Estiu Actiu, el programa d'activitats que es desplegarà de l'1 al 23 de juliol a Valls. Amb aquesta iniciativa es vol consolidar i ampliar el cicle lúdicofestiu de la ciutat, i potenciar les activitats comunitàries durant l'estiu en diversos espais de la ciutat, especialment, en localitzacions del Centre Històric.

Una de les principals novetats de la programació d'aquest any és que es recuperen les activitats familiars de més gran format, que a causa de la pandèmia s’havien deixat de fer, com l’espectacle familiar inaugural «Històries d’aigua» el dilluns 4 de juliol al Pati o la Festa de l’escuma i jocs gegants el dimarts 12, també a la plaça del Pati.

L’Estiu Actiu d’aquest 2022 compta amb un total de 35 propostes d'activitats dividides en diferents categories: espectacles i activitats infantils i familiars (2), càpsules formatives (10 tallers), pinzellades tecnològiques i digitals (3 tallers), Descobrim Valls (9 activitats), Viu l'estiu al carrer!(4 activitats) i finalment Joves Actius! (7 activitats). Es tracta d'una programació oberta a tots els públics que, més enllà d'oferir activitats formatives, de lleure, d'oci, culturals pretén generar un espai de trobada i de participació. Per altra banda, la majoria d’activitats de la programació són gratuïtes per fer-la accessible al conjunt de la població.

Les activitats relacionades amb la descoberta del patrimoni de Valls han tingut, en les edicions anteriors de l'Estiu Actiu una molt bona acollida de públic. La visita nocturna al cementiri, a càrrec d'Àngel Gasol i del GTP, i la ruta pel Call Jueu que ofereix l’OMIT, són algunes de les activitats que en aquesta edició es tornen a repetir. A més, es mantenen la ruta guiada de llegendes i contalles pel Centre Històric de la ciutat també a càrrec de l'historiador local Àngel Gasol i  l’Escape Room al Refugi Antiaeri, a càrrec de l’OMIT. 

En aquesta edició, però s’incorporen algunes propostes noves com la «Ruta Candela, història de les Decennals», a càrrec de l’OMIT, la ruta «Bèsties i animals a l’Església de Sant Joan», a càrrec d’Àngel Gasol, o «Les dones a la iconografia religiosa» a càrrec de les historiadores locals Pilar Vives i Aïda Sánchez.

Es tracta d’un conjunt d'activitats que pretenen acostar els vallencs i vallenques, a la història de la ciutat i a la descoberta del patrimoni local, moltes vegades desconegut. A causa de les tasques de manteniment del campanar de Sant Joan, no es podran oferir aquest any la tradicional visita a la posta de sol.

Una altra de les activitats destacades de l'edició d'aquest any és el Tast de Vermut organitzat amb el comerç el Magatzem del Vermut, que enguany arriba a la seva quarta edició. D'altres activitats d'èxit com el taller de pintura mural a càrrec de l'artista vallenca Berta Artigal destinat al públic infantil també es repetirà en aquesta nova edició de l'Estiu Actiu.

Algunes de les activitats que tindran continuïtat en aquesta edició són el torneig “Escac i mat” que enguany arriba a la seva vuitena edició, organitzat pel Club Escacs Valls i VallsJove, amb la col·laboració del Consell Esportiu de l'Alt Camp i el Patronat d'Esports. Es manté, així mateix, l'Espai de jocs, dinamitzat per l'associació vallenca As. en la Manga i Món aualé, que agrupa persones vinculades al món dels jocs de taula, mancala, rol i de cartes. Amb aquest espai es vol promoure la pràctica dels jocs de taula que gaudeixen actualment d'un bon estat de salut. Per altra banda, en la programació es potencien també les activitats relacionades amb les noves tecnologies, com un taller d’impressions 3D, programació a través de la música o un curset de narrativa digital.

Una altra de les activitats destacades d’aquesta edició de l’Estiu Actiu serà la presentació als cinemes de Valls del curtmetratge del projecte Valls Història Viva, que es va realitzar el passat novembre de 2021. La presentació es realitzarà als cinemes JCA de Valls, el dimecres 20 de juliol a les 19 h i serà un acte obert a tothom.

L’equip que ha organitzat la programació ha volgut destacar també l’impuls a les activitats destinades al públic juvenil, que a causa de la pandèmia dels darrers anys, no es van poder realitzar. Entre aquestes destaquen un Karaoke a l’amfiteatre de Mas Miquel, una nova edició de l’Splash de nit (piscina nocturna), un taller de pintura en esprai a càrrec d’Oriol Moreno, o una sortida en bicicleta a càrrec del Club BTT Valls. La programació de Joves Actius, es complementa amb dues propostes més: un taller de danses catalanes i del seguici de Valls i un curset de Gòspel organitzat des del Cor Juvenil Koré.

Algunes de les activitats requereixen d'inscripció prèvia (per a previsió de places i control d'aforament). El període d'inscripcions s'iniciarà el proper dilluns 27 de juny i, en el cas de les activitats de pagament, s’hauran de fer presencialment a les dependències del Centre Cívic (c/ Sant Pere, 2) de dilluns a divendres de 10 a 14 hores. Per les activitats gratuïtes les inscripcions es faran de manera virtual, a través del correu: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Les inscripcions es podran realitzar fins a dos dies abans de l'activitat o fins a esgotar places. Cada persona es podrà inscriure fins a un màxim de 4 activitats gratuïtes. 

L’Estiu Actiu és un programa organitzat des del Centre Cívic, amb la participació del servei municipal de Joventut VallsJove, i que compta amb la col·laboració d’entitats, empreses i serveis de la ciutat com el Club Escacs Valls, l'Institut d'Estudis Vallencs, el Magatzem del Vermut, l'Oficina Municipal d'Informació Turística, el Grup de Teatre Principal, el Consell Esportiu de l'Alt Camp, el Patronat d'Esports, As. En la Manga, Món Aualé, Club BTT Valls, la regidoria de Medi Natural, Vallsgenera, el Punt Òmnia de Valls, Campus Extens de la URV (de Valls), Valls en transició, Increïble comestible, AdELA, la UAF, 3Dtres, JCA Cinemes de Valls o el Cor Juvenil Koré. Així mateix, la pràctica totalitat de les activitats seran realitzades per persones i entitats de la ciutat i comarca. 

VALLS · 21 DE JUNY DE 2022