Centenars de lletres ompliran l'espai central de la Popular en l'exposició commemorativa del seu centenari

Centenars de lletres ompliran l'espai central de la Popular en l'exposició commemorativa del seu centenari

> L’exposició obrirà dijous i explica la història de l’edifici entre els anys 1918 i 2018 amb un recull d’imatges, documents i objectes

> Una intervenció artística completarà la museografia de la mostra, amb una acció en què centenars de lletres ompliran l’espai aeri de la biblioteca

Aquest proper dijous 22 de març a les 20 hores tindrà lloc el tret de sortida als actes del Centenari de la Biblioteca Popular de Valls 1918 - 2018 amb la inauguració de l’exposició commemorativa que fins el 20 de maig es podrà visitar al mateix espai.

La mostra, produïda pel Museu de Valls, repassa els moments més destacats de la història de la Popular, tot recollint-ne textos, fotografies i alguns objectes destacats. Entre els episodis que narra l’exposició hi figuren: les gestions per fer el projecte, la primera pedra de l’edifici, la construcció i l’arquitecte, el fons de llibres i el servei de préstec, les bibliotecàries, el patronat i les activitats, les reformes i la restauració de l’edifici o el trasllat a la nova Biblioteca Carles Cardó. Completen l’exposició objectes diversos com una caixa de préstecs, els dietaris de les bibliotecàries, llibres de registres o guies de lectura, juntament amb fotografies de Pere Català Pic.

Al centre de la sala, una acció artística enlairarà, des d’un taulell bibliotecari, centenars de lletres fins a més de cinc metres d’alçada, en una intervenció artística que posarà en valor l’accent literari de l’espai.

Paral·lelament a l’exposició, que es podrà visitar durant els propers dos mesos, la Regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament de Valls ha organitzat visites comentades a la mateixa per als centres escolars locals, que conduirà la historiadora Pilar Vives.

L’obertura de la mostra és el primer dels actes del Centenari de la Biblioteca Popular 1918 - 2018, que juntament amb l’edició d’un llibre, un espectacle nocturn, una conferència, contacontes familiars o visites comentades, tindran lloc a la ciutat fins el proper 23 de juny. Els actes estan organitzats per un grup de treball integrat per l’Ajuntament de Valls, l’Arxiu Municipal, el Museu de Valls, l’Institut d’Estudis Vallencs, la Biblioteca Carles Cardó i la Xarxa de Cultura.

Horaris d’obertura

L’exposició es pot visitar del 22 de març al 20 de maig, en l’horari habitual: els dimarts de 17 a 20 h, de dimecres a dissabte d’11 a 14 h i de 17 a 20 h, i diumenges i festius d’11 h a 14 h. L’accés a l’exposició és gratuït.

NOTÍCIES RELACIONADES

>> Tots els actes de commemoració del Centenari de la Biblioteca Popular

 

VALLS · 19 DE MARÇ DE 2018