Comerç

Comerç

49083437772 6ebbb39859 k

Valls és històricament una ciutat comercial. El rei Pere I el Catòlic va atorgar el 28 de novembre de 1210 el privilegi de celebrar un mercat setmanal cada dimecres al matí a les places i mercats de Valls, i des d’aleshores la ciutat ha mantingut aquest esperit de mercat a l’aire lliure i comerç de qualitat.

El nom de places i carrers que encara conserven la denominació dels productes que s'hi venien: la plaça del Portal Nou, plaça de les Escudelles, plaça de la Fusta, plaça del Blat, plaça de l'Oli, plaça dels Alls, carrer de la Verdura, , carrer Peixateria, etc.

El mercats de Valls se celebren tots els dimecres i dissabtes de l'any al dematí. El Mercat de la Fruita i de la Verdura se celebra al centre històric de la ciutat i ocupa les places de les Garrofes i de l'Oli i el carrer Carnisseria. El Mercat de la Roba se celebra al carrer Germans Sant Gabriel, plaça del Quarter i al Pati.

Més de 800 anys després, la ciutat continua gaudint d'un importat teixit comercial urbà amb gairebé 700 establiments, concentrats en un eix comercial de 2 kilòmetres que recorre el centre de la ciutat amb una gran varietat de productes i serveis de qualitat.

Valls també és coneguda per la seva restauració. És la ciutat origen de la calçotada, el producte estrella de la cuina vallenca i catalana, i a més gaudeix d’una oferta de cuina tradicional i d'avantguarda amb estil propi.

La Regidoria de Comerç de l'Ajuntament de Valls és la responsable de la regulació de l'activitat comercial i de serveis al municipi i dona suport a l'activitat comercial de proximitat, a la restauració i als serveis, amb suport tècnic, assessorament, ajuts i subvencions.

 

 

Descripció del servei

Els serveis de Comerç de l'Ajuntament de Valls són els responsables de la regulació de l'activitat comercial i de serveis al municipi, i de donar suport, de facilitar l'activitat i de dinamitzar el comerç urbà de proximitat, la restauració i els serveis, a través del suport tècnic, l'assessorament i els ajuts i subvencions. 

 

REGIDORIA DE COMERÇ I TURISME

Adreça: C/ De la Cort 3
Telèfon: 977 636 013
Adreça electrònica: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.