Comerç

Comerç

Valls és històricament una ciutat comercial. El rei Pere I el Catòlic va atorgar el 28 de novembre de 1210 el privilegi de celebrar un mercat setmanal cada dimecres al matí a les places i mercats de Valls, i des d’aleshores la ciutat ha mantingut aquest esperit de mercat a l’aire lliure i comerç de qualitat.

El nom de places i carrers que encara conserven la denominació dels productes que s'hi venien: plaça de les Escudelles, plaça de la Fusta, plaça de els Garrofes, plaça del Blat, plaça de l'Oli, plaça dels Alls, carrer de la Verdura, carrer Carnisseria, carrer Peixateria, etc.

El mercats de Valls se celebren tots els dimecres i dissabtes de l'any al dematí. El Mercat de la Fruita i de la Verdura se celebra al centre històric de la ciutat i ocupa les places de les Garrofes i de l'Oli i el carrer Carnisseria. El Mercat de la Roba se celebra al carrer Germans Sant Gabriel, plaça del Quarter i al Pati.

Més de 800 anys després, la ciutat continua gaudint d'un importat teixit comercial urbà amb gairebé 700 establiments, concentrats en un eix comercial de 2 kilòmetres que recorre el centre de la ciutat amb una gran varietat de productes i serveis de qualitat.

Valls també és coneguda per la seva restauració. És la ciutat origen de la calçotada, el producte estrella de la cuina vallenca i catalana, i a més gaudeix d’una oferta de cuina tradicional i d'avantguarda amb estil propi.

La Regidoria de Comerç de l'Ajuntament de Valls és la responsable de la regulació de l'activitat comercial i de serveis al municipi i dona suport a l'activitat comercial de proximitat, a la restauració i als serveis, amb suport tècnic, assessorament, ajuts i subvencions.

 

 

Descripció del servei

Els serveis de Comerç de l'Ajuntament de Valls són els responsables de la regulació de l'activitat comercial i de serveis al municipi, i de donar suport, de facilitar l'activitat i de dinamitzar el comerç urbà de proximitat, la restauració i els serveis, a través del suport tècnic, l'assessorament i els ajuts i subvencions. 

 

REGIDORIA DE COMERÇ I TURISME

Adreça: C/ De la Cort 3
Telèfon: 977 636 013
Adreça electrònica: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Utilitzem cookies, tant pròpies com de tercers, per a oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Al accedir a aquest domini està acceptant la seva instal·lació i ús en els termes de la nostra política de privacitat. Veure política de privacitat