Mercats de valls

Mercats de valls

 

Descarregar Calendari 2020

 

calendari2019 mercatsEl mercat al carrer a Valls és tan antic com la seva pròpia història. Una bona prova són els noms d'alguns carrers i places que han perdurat: plaça de les Escudelles (on hi havia el mercat de terrissaires), plaça de la Fusta, plaça de les Garrofes (mercat avui dia), carrer de la Verdura, carrer del Mercat, plaça del Blat (antigament de les Quarteres), plaça de l’Oli (part de l’actual mercat),...

A Valls, els dies de mercat són els dimecres i els dissabtes al matí. Els  dimecres hi ha el mercat de la fruita i la verdura al carrer de la Carnisseria, a la plaça de l’Oli i a la plaça de les Garrofes, i el mercat de la roba, al passeig dels Caputxins i carrers del voltant. Els dissabtes al matí hi ha novament el mercat de la fruita i la verdura i periòdicament es fan mercats diversos: del tracte (compra i venda d'animals) al Portal Nou, de brocanters, al Pati, o de productes agroecològics al carrer Major. Valls celebra també fires de força anomenada, la més coneguda de les quals és la Firagost, el primer dimecres d’agost.

Mercat de la fruita i la verdura

La tradició d'aquest mercat, es remunta a l'any 1210, quan el rei Pere el Catòlic va atorgar a la vila el privilegi de fer un mercat públic setmanal.

Des de llavors, aquesta dinàmica no s'ha trencat mai, i encara avui vallencs i comarcans es donen cita cada dimecres i dissabte per comprar productes frescos al mercat. Aquest mercat, avui dia remodelat, tot i que manté el mateix criteri d'origen, ofereix els seus productes, repartits en diverses parades, que van des de la plaça de les Garrofes fins a la plaça de l'Oli , passant pel carrer de la Carnisseria.

El Mercat de la Fruita i la Verdura se celebra tots els dimecres i dissabtes al matí.

Mercat setmanal de la roba

Valls també compta tots els dimecres al matí amb un mercat setmanal de roba al passeig dels Caputxins.

Aquest mercat es va originar a partir de l’antic mercat setmanal que ja als anys 1936 es realitzava al Pati amb la venda dels productes de l'època (aluminis, estris vells, romanços, faixes, fils i betes, etc.). L'any 1942 els primers venedors de roba estaven ubicats als voltants de la plaça i fins a l'any 1982 van ocupar tota la plaça d'El Pati, data en la qual es va traslladar al passeig dels Caputxins on es troba en l'actualitat.

Mercat del tracte d'equins

Compravenda d'animals equins (rucs, someres, mules, matxos, cavalls, ponis ...). També s’hi poden adquirir carruatges, ornaments i utillatges. A més podem trobar demostracions d'oficis relacionats amb el món dels equins, convertint-se, a la vegada, en una eina de difusió d'aquests oficis.

Té lloc a la plaça del Portal Nou entre les 9 del matí i les 2 del migdia. Se celebra l’últim dissabte dels mesos de febrer, maig i novembre i també el dimecres de la Firagost.

Mercat de brocanters i Mercat del col·leccionisme

Des del 5 de juny de 1993, Valls compta amb un Mercat de Brocanters i un Mercat del de Col·leccionisme que ofereixen al visitant la possibilitat d'adquirir tot tipus d'antiguitats.

Se celebren al Pati el primer dissabte de cada mes.

Fira de rebaixes

Des de l'any 2000 i coincidint amb les dues èpoques de rebaixes, d'estiu i d’hivern, regulades per la Direcció General de Comerç, botiguers de la nostra ciutat ofereixen els seus productes a preus especials.

La Fira de Rebaixes té lloc al Pati, al carrer de la Cort i voltants.

Mercat de palmes i palmons

Amb motiu de la celebració del diumenge de Rams, el visitant pot adquirir la seva palma o palmó artesanal a la plaça El Pati.

El Mercat de Palmes i Palmons se celebra el dimecres abans del diumenge de Rams.

Sant Jordi

Cada 23 d'abril, la ciutat de Valls se suma en la celebració d'aquesta Diada amb la venda de llibres i roses pels diferents carrers i places de la ciutat, amb celebració d'actes a la plaça del Pati.

Firagost

Celebrada per primer cop l'any 1950, de ben segur que els seus antecedents es remunten a l'edat mitjana, quan el rei Pere el Catòlic, l'any 1210, va concedir a la ciutat de Valls el privilegi de poder celebrar un mercat públic cada dimecres.

La Firagost se celebra el primer dimecres d’agost i el dimarts anterior, és una fira d'exposició i venda de productes del camp, de maquinària agrícola, d'alimentació artesanal, entre altres coses, i és considerada la Fira-exposició del Camp Català. Durant dues jornades, la ciutat es converteix en un recinte firal d'un quilòmetre i mig de llargada i els carrers coberts per tendals acullen més de 350 expositors de fruita, verdura, plantes, flors, vins, caves, mel, oli, herboristeria, maquinària agrícola, vehicles, ceràmica, artesania, etc.

La Firagost es complementa amb exposicions de bonsais, avicultura artística, cavalls, concurs caní de totes les races, cursa de portadors de saques d'avellanes, cursa de cambrers, mostra d’arts i oficis , cercavila, concurs d'arrossegament de cavalleries, balls populars, etc. Aquesta fira és l'activitat que atrau més gent a la ciutat i es calcula que cada any visiten la Firagost unes 100.000 persones, entre vallencs i forasters. Tots els actes que se celebren són gratuïts i de lliure participació.

El dimecres al vespre hi ha una actuació castellera a la plaça del Blat a càrrec de les dues colles de Valls.

Mercat de Nadal i Fira de capons i aus

El Mercat de Nadal té lloc als carrers més emblemàtics del centre històric vallenc (el Pati, carrer de la Cort, plaça del Blat) i ofereix a petits i grans la possibilitat de reviure el tipisme i l'ambientació d'un dels mercats més arrelats de l'any a la capital de l'Alt Camp.Al Mercat de Nadal hi trobareu una variadíssima oferta d'arbres i plantes, verd, figures de pessebre, vins i caves, torrons, mel, dolços, motius nadalencs, tions, productes artesanals...

El Mercat de Nadal i la Fira de Capons i Aus se celebren el segon o tercer cap de setmana de desembre.

 

Utilitzem cookies, tant pròpies com de tercers, per a oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Al accedir a aquest domini està acceptant la seva instal·lació i ús en els termes de la nostra política de privacitat. Veure política de privacitat