Teatre Principal

 

El Teatre Principal de Valls és el segon teatre més antic de Catalunya que ha conservat la seva estructura arquitectònica. Va ser construït entre el 1845 i el 1851 per l'arquitecte Ignasi Jordà i decorat pel pintor i escenògraf Josep Planella. L'any 1882, l'arquitecte Lluís Homs en va cloure la façana.

L'interior original del teatre era del tipus anomenat "a la italiana", format per l'escenari, fossat per a l'orquestra, pati de butaques i pisos de planta de secció circular. La façana no reflecteix aquesta diversificació d'espais, sinó que els unifica i s'articula simètricament respecte d'un eix central, formant tres cossos verticals de tres pisos.

És remarcable l'ordenació de les obertures i dels elements decoratius, que respon a les característiques pròpies de l'estil neoclàssic.

El Teatre Principal ha estat escenari de nombrosos esdeveniments culturals de la ciutat i bressol d'un grup d'actors propi –el Grup del Teatre Principal (GTP)– que ha aportat el seu bon fer a la història teatral de la ciutat.

Després d'uns quants anys tancat i després d'unes obres de rehabilitació importants, el dia 30 de gener de 1998 el Teatre Principal va ser reinaugurat.

A partir d'aquest moment la ciutat ha recuperat un dels seus edificis més emblemàtics i la possibilitat de gaudir d'una programació teatral periòdica i de qualitat.

El nou Teatre Principal té capacitat per a 302 persones. D'aquestes localitats 106 estan situades a platea i les altres 196 a les llotges.

 

 

          IMATGES DEL RECORD           

 

 

Agenda

ENTRADES

entrades

CARNET JOVE VALLS

decennals 01

GEOVALLS

decennals 01

METEO

Previsió per als propers dies a Valls


veure informació detallada