Exposició - Francesc Català-Roca i els seus amics artistes

Exposició - Francesc Català-Roca i els seus amics artistes

  • Data: Del 20/09/2018 al 18/11/2018
  • Hora: Dimarts a dissabte: 11 a 14h i 17 a 20h. Diumenges i festius: 11 a 14h
  • Lloc: Museu de Valls

Descripció:

Francesc Català-Roca i els seus amics artistes.

Aquest 2018 es compleixen vint anys de la mort del fotògraf vallenc Francesc Català-Roca. Per aquest motiu el Museu de Valls vol presentar de nou el treball de Català. La mostra pretén posar en evidència la bona relació que tenia Català-Roca amb els seus amics artistes. En aquest sentit a l'exposició es podran veure retrats d'aquests mateixos artistes fets per Català, acompanyats d'obres d'aquests artistes provinents de la col·lecció particular del fotògraf o del fons del Museu de Valls.

Els artistes retratats i representats en la mostra seran Joan Miró, Salvador Dalí, Antoni Tàpies, Eduardo Chillida, Llorenç Artigas, Antoni Clavé, Francesc Tharrats, Josep Guinovart, Modest Cuixart, Erwing Bechtold i Antonio Saura. Artistes tots ells que van marcar l'art de la segona meitat del s.XX.

Des de l'any 1998 el Museu de Valls custodia la col·lecció privada del fotògraf, a on hi ha originals d'aquests artistes, gràcies a la generositat dels seus fills Martí i Andreu Català.

Francesc Català-Roca (Valls, 1922 - Barcelona, 1988) va ser fill, germà i pare de fotògrafs. La seva vida va venir marcada per aquesta professió que va aprendre al costat del seu pare, Pere Català Pic, un dels millors fotògrafs dels anys trenta. Va independitzar-se del laboratori familiar l'any 1947. Va treballar per revistes i publicacions, com Destino o Revista i va il·lustrar multitud de llibres, un bon nombre d'ells sobre artistes. Va tenir una relació especial amb el pintor Joan Miró, del que en fou un dels seus grans fotògrafs. També fou molt intensa la seva relació amb l'escultor Eduardo Chillida, qui l'anomenava “mi hermano catalán”.