Acció cívica

Taller - Primers auxilis per a nadons i infants

  • Dia: 30/11/2019
  • Hora: De 9:30 a 14 h
  • Lloc: Centre Cívic

Descripció:

Taller - Primers auxilis per a nadons i infants.

Taller on es treballarà la pràctica de primers auxilis sobre les situacions més crítiques com la pèrdua de coneixement, l’ennuegament o l’aturada cardiorespiratòria i una part més teòrica de situacions menys greus però més freqüents com cops al cap, ferides, cremades, intoxicacions, convulsions... Formadora: Laura Solé Garrido.

Observacions: Portar roba còmoda.

Places: Màxim 8 persones.

Preu: 20 €.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Xerrada - Nutrició durant l'embaràs, lactància i primera infància

  • Dia: 11/12/2019
  • Hora: De 18 a 20 h
  • Lloc: Centre Cívic

Descripció:

Xerrada - Nutrició durant l'embaràs, lactància i primera infància.

Una quantitat considerable d’evidències demostra que la nutrició i l’estil de vida primerenc tenen efectes a llarg termini sobre la salut i el desenvolupament de malalties posteriors. La influència de l’alimentació, per la seva quotidianitat i essencialitat, és considerat de màxima importància a causa de la interacció entre gens i nutrients. En aquesta xerrada es posaran en consideració les recomanacions actualitzades per a una nutrició optimitzada abans i durant l’embaràs, durant la lactància i la primera infància, i amb especial referència als resultats sobre la salut a llarg termini. Aquestes recomanacions han de contribuir a la prevenció primària de l’obesitat i les malalties cròniques associades a l’edat adulta. Formadora: Roser Ortiz Villorbina (dietista-nutricionista).

Observacions: Es pot assistir amb fills/es.

Places: Màxim 20 persones.

Preu: Activitat gratuïta amb inscripció prèvia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Taller - Cuina de Nadal: El Tió

  • Dia: 21/12/2019
  • Hora: De 10 a 12:30 h
  • Lloc: Aula de cuina de Vallsgenera

Descripció:

Taller - Cuina de Nadal: El Tió.

Taller de cuina en família on es fusiona el clàssic i el modern: un clàssic tronc de Sant Silvestre, caracteritzat com a tió de Nadal, amb detalls en xocolata i fondant. Una proposta que satisfarà a adults/ es i a infants.

Formadora: Alba Molas (Una de Postres).

Observacions: Cada parella infantadult realitzarà el seu propi tió que s’emportarà en una capsa facilitada per Una de Postres. Tots els i les participants s’enduran un dossier amb la recepta realitzada.

Places: Entre 5 i 10 alumnes (binomi adult-infant).

Preu: 7,5 €.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cuina Rebel

  • Dia: 16/10/2019
  • Hora: De 18 a 21 h
  • Lloc: Aula de cuina de Vallsgenera

Descripció:

Cuina Rebel.

Ja arriba la tardor. És temps de fer conserves de les collites abundants de l’estiu i fer receptes utilitzant productes de temporada. Cuinar els aliments és igual d’important que produir-los.

Cuina Rebel neix a Valls amb l’objectiu de tornar a capacitar la ciutadania a cuinar els seus propis aliments de manera sostenible utilitzant recursos locals. Agafeu el davantal i sortiu del costat fosc per ser part de la Cuina Rebel!

  • Dimecres 25 de setembre, de 18 a 21 h - Conserves de fruites i verdures de temporada, a càrrec de Pere Vidal.
  • Dimecres 16 d’octubre, de 18 a 21 h - Cuina d’Uruguai, a càrrec de Melissa Beltran Núñez.
  • Dimecres 30 d’octubre, de 18 a 21 h - Panellets, a càrrec de Pere Vidal (cal portar ingredients de decoració).
  • Dimecres 27 de novembre, de 18 a 21 h - Sopes del món, a càrrec de Xavier Fabra, cuiner del Restaurant Quinta Forca de Nulles.
  • Divendres 20 de desembre, de 18 a 21 h - Tortell de Reis, a càrrec de Pere Vidal (cal portar ingredients de decoració).

Formador/a: Cuina Rebel, Valls en Transició, Increïble comestible-Valls, Associació pel Desenvolupament Local i Alternatiu (ADeLA) – Can Pipirimosca.

Observacions: Cal portar pots o carmanyoles i davantal (hi ha l’opció de quedar-se al sopar de germanor amb els plats cuinats durant el taller).

Places: Entre 4 i 20 alumnes per grup.

Preu: Taquilla inversa.