Valls celebra la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

Valls celebra la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

 

Del 16 al 22 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana Europea de la Mobilitat que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació. Sota el lema ‘Combina i mou-te!’, la Setmana del 2018 a més de vetllar per una vida saludable, sostenible i segura, també promou la utilització de diferents modes de transport segons el desplaçament. 

Els objectius principals de la Setmana són els següents:

  • Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
  • Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.
  • Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
  • Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
  • Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.

 

Premis de Mobilitat sostenible

 IMG 20180921 WA0006

LA REGIDORIA DE MOBILITAT DE L'AJUNTAMENT DE VALLS IMPULSA ELS 1rs. PREMIS EN MOBILITAT SOSTENIBLE

La Regidoria de Mobilitat de l'Ajuntament de Valls premia la iniciativa local en la promoció de la mobilitat sostenible a la ciutat amb els 1rs. Premis en Mobilitat Sostenible. L'acte d'entrega d'aquests guardons s’ha celebrat aquest dijous 20 de setembre a l'Ajuntament de Valls, coincidint amb la Setmana Europea de la Mobilitat. Els premis volen reconèixer les diferents iniciatives en la promoció de la mobilitat sostenible a Valls.

Concretament els guardonats són, per una banda, Lear Corporation Holding Spain, amb seu a Valls, pel desenvolupament de productes per a vehicles elèctrics i híbrids, ambientalització de la flota de la companyia amb vehicles elèctrics i la implementació del sistema de transport compartit de treballadors mitjançant autobús. Per altra banda, també s’ha reconegut a la companyia Sorea, concessionària del servei d’aigua de Valls, per l'ambientalització de la flota de l’empresa amb vehicle elèctric. Durant l’acte també s’ha reconegut l'Hotel Class Valls per la disposició de 2 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics i el servei gratuït de bicicletes per als seus clients.

La celebració de l’acte de reconeixement és una acció més de la regidoria de Mobilitat de l’Ajuntament amb l’objectiu de promoure la mobilitat sostenible a la ciutat. Entre els projectes desenvolupats el darrer any pel consistori destaquen l'entrada en funcionament de l'estació de recàrrega per a vehicles elèctrics o el servei Park&Ride que facilita a preus reduïts aparcament prop de les estacions de tren i d’autobusos als ciutadans que per motius laborals o d’estudis han de viatjar de forma periòdica. Precisament aquest nou servei coincideix amb el lema de la Setmana de la Mobilitat Sostenible d'aquest any, Combina i mou-te.

VALLS · 18 DE SETEMBRE DE 2018

 

Enllaços i documents:

> Generalitat de Catalunya - Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

> Informació sobre el vehicle elèctric

> Activitats de la Setmana de la Mobilitat a Catalunya

> Activitats de la Setmana de la Mobilitat als centres educatius de Catalunya