Mobilitat elèctrica

Mobilitat elèctrica

Valls ha posat en marxa la primera estació pública i gratuïta de recàrrega per a vehicles elèctrics. L’estació que és troba situada a la zona del Vilar, compta amb un punt de recàrrega semi ràpid de 22KW per a dos cotxes i 2 punts més de 2,3KW per a motocicletes i vehicles lleugers.

Aquest tipus d'estació de recàrrega elèctrica semi ràpida, està pensada perquè l'usuari pugui recarregar el seu vehicle amb unes 2 o 3 hores depenent de la capacitat i característiques de cada vehicle. L’estació s’ha ubicat al Vilar, una zona de la ciutat que concentra una important oferta lúdica, esportiva i de restauració. Així, l’usuari podrà anar al cinema, practicar esport o a un dels restaurants de la zona mentre recarrega i aparca el vehicle de forma totalment gratuïta.

Per poder beneficiar-se d'aquesta estació, la persona interessada haurà de donar-se d'alta registrant-se com usuari a les oficines de VIAS (muralla de Sant Antoni, 8), on li facilitaran una targeta d'acreditació que permetrà recarregar el vehicle a la nova estació. La mateixa targeta serà vàlida per recarregar el vehicle a totes les estacions públiques de Catalunya, gràcies a l'aliança de municipis per la interoperabilitat impulsada en el marc del pla estratègic PIRVEC.

Les places d’aparcament reservades a l’estació de Valls són exclusives per als vehicles elèctrics que estan recarregant el seu vehicle. El temps màxim d'estacionament i recarrega és de 3 hores, ajustant-se així al temps màxim d’estacionament a la zona del Vilar. Cal tenir en compte a més que l'estacionament d'un vehicle elèctric a les zones blaves de Valls ja és totalment gratuït des de fa uns dos anys arran de l'última modificació de l'ordenança municipal que regula l'estacionament en via pública.

El parc mòbil de vehicles elèctrics a Catalunya i el nombre d'estacions de recàrrega d'accés públic augmenten constantment. D'aquesta manera des de l'Ajuntament de Valls es pretén fomentar l'ús dels vehicles elèctrics com un dels projectes destinats a fomentar una mobilitat més sostenible, eficient i segura.

 

 

Descarregar tríptic

 

DiY0ZO9W4AE Gt

mobilitat3