Servei de Neteja Viària

Servei de Neteja Viària

Servei de Neteja Viària

El servei de neteja viària s'encarrega de mantenir la via pública en un estat denetedat adient. Els barris cèntrics i amb més afluència es netegen diàriament, mentre que la resta de barris es netegen entre 1 i 3 vegades a la setmana. Es compta amb diferents mitjans per prestar el servei:

  • Peons d'escombrat
  • Màquines d'escombrat acompanyades de bufador
  • Màquina baldejadora
  • Màquina fregadora

Tot i això, recorda que no és més net qui més neteja, sinó qui menys embruta!

 

Activitats

1. Recull els excrements del teu gos

Servei de Neteja Viària

Les ordenances municipals estableixen l'obligació de recollir els excrements dels animals de companyia. Aquests s'han de recollir amb una bossa i dipositar-los als contenidors grisos de resta, mai a les papereres. Recorda, a més, que els gossos no poden passejar sols pel carrer o bé sense lligar.

 

2. No donis menjar als coloms ni als gats al carrer

Servei de Neteja Viària

Els coloms són animals salvatges urbans, és a dir, són animals que comparteixen part del seu territori amb nosaltres però que són perfectament capaços d'alimentar-se per si sols. Donar-los menjar genera problemes de neteja i, a més, fa que aquestes aus proliferin de forma excessiva. Per això, de forma general és prohibit alimentar animals a la via pública.

Si vols alimentar gats de carrer, posa't en contacte amb Vallsgat (669 666 794, Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.) per obtenir el carnet d'alimentador autoritzat.

 

3. No enganxis cartells en llocs no autoritzats

Servei de Neteja Viària

Les ordenances municipals estableixen que “És totalment prohibit col·locar o enganxar cartells i adhesius, i/o exercir qualsevol activitat publicitària en els llocs no autoritzats expressament per l’Ajuntament, i de forma especial en edificis catalogats, edificis públics i mobiliari urbà”.

L'incompliment d'aquesta prohibició provoca que bona part de les façanes dels principals eixos comercials de la ciutat presentin un estat de neteja molt deficient. A més, els cartells es desenganxen a causa de la pluja i el vent i acaben embrutant la via pública.

Per això, cal recordar que només es poden col·locar cartells a l'interior d'establiments particulars que ho autoritzin i a les cartelleres municipals habilitades amb aquesta finalitat. També hi ha cartelleres d'empreses privades autoritzades. En cap cas no es poden col·locar cartells en façanes particulars o públiques, columnes, contenidors, marquesines de bus, papereres, arbres, etc.

 

4. No llencis burilles al terra

Servei de Neteja Viària

Des de l'aprovació de la Llei de mesures sanitàries davant el tabaquisme, que prohibeix fumar en gairebé qualsevol espai tancat, ha augmentat l'embrutament de la via pública a causa de les burilles.

No llencis mai les burilles al carrer: apaga-les correctament i diposita-les a una paperera.

Si tens un establiment comercial o de restauració, instal·la un cendrer a l'entrada per tal que els teus clients puguin apagar les cigarretes i dipositar-hi les burilles.

 

5. No deixis brossa al carrer

Servei de Neteja Viària

Recorda que no es poden llençar bosses de brossa a les papereres. S'han de llençar sempre als contenidors de residus.

Tampoc no es pot deixar cap tipus de residu al carrer ni al costat dels contenidors (residus de petit format, caixes de cartró, etc), sinó que s'han dellençar sempre dins dels contenidors. A més, en el cas del cartró cal dipositar-lo ben plegat per evitar que el contenidor s'ompli massa ràpid.