Obre el Pessebre Vivent

Obre el Pessebre Vivent

> El 8è Pessebre Vivent està enllestint els últims detalls per a convertir el Barri Antic en l’epicentre de la tradició nadalenca de la ciutat

> Els dies 21, 22 i 23 de desembre, més de 180 persones, amb la col·laboració de 130 comerços i entitats, aproparan la història vallenca als visitants

El rellotge ja està en marxa: en menys d’un mes, Valls reviurà la tradició nadalenca amb la vuitena edició del Pessebre Vivent. Els dies 21, 22 i 23 de desembre els carrers del nucli antic de la capital de l’Alt Camp seran escenari d’un espectacle ple d’història i tradició. L’itinerari del Pessebre, com cada any, començarà a l’entrada principal de l’Església de Sant Joan i passarà per l’Hort del Rector, el carrer del Mur, la plaça Tomàs Caylà, el carrer de l’Església i finalitzarà a la plaça dels Escolans.

L’equip del Pessebre, que va iniciar els preparatius el mes de juliol, ha explicat en roda de premsa que el principal objectiu d’aquesta vuitena edició és sorprendre els visitants amb nous diàlegs, canvis de vestuari i nous elements escenogràfics. Raul Molina, responsable de la direcció artística, ha apuntat que “enguany s’han renovat tots els textos de les escenes parlades presents al llarg del recorregut, s’han reforçat les escenes bíbliques i se n’han introduït de noves”. Molina també ha desvetllat que la façana de l’Església comptarà amb una nova il·luminació, s’estrenarà una escena d’una fàbrica de teixits, i s’introduirà la festa de la verema a l’espai de l’Hort del Rector.

Per la seva banda, la regidora de Joventut i Acció Cívica, Bàrbara Flores, ha afegit que “en cada edició del Pessebre Vivent hi ha una reinvenció i renovació d’escenes. Darrere d’aquest esdeveniment hi ha un equip de persones treballant durant mesos. És un autèntic laboratori d’idees que van agafant forma a través de les diferents comissions de treball, com són l’escenografia, el vestuari o la comunicació.” Flores també ha assegurat que “el Pessebre també el formen persones de diferents edats i barris, entitats, empreses i comerços. Tots ells i elles, participen i col·laboren voluntàriament per construir un espectacle genuïnament vallenc. El Pessebre és la unió de les persones, la història, el teatre, la ciutat i, sobretot, el voluntariat i l’esforç”.

Per aquest motiu, l’organització del Pessebre Vivent ha fet un especial agraïment a les moltes persones, entitats i empreses vallenques que, de manera directa o indirecta, ajuden a fer possible aquest esdeveniment nadalenc. Els participants (actors, actrius, figurants i col·laboradors) superen les 180 persones, les empreses i comerços que hi donen suport arriben al centenar, i les entitats a la trentena. També s’han ampliat les fleques i cansaladeries que ofereixen al final del recorregut el típic pa amb embotit acompanyat de caldo Aneto ben calent.

Els responsables del Pessebre han explicat algunes de les tasques que ja s’han realitzat i d’altres que estan en curs i que mostren la complexitat d’aquest esdeveniment. Des del mes de setembre s’han realitzat reunions informatives, s’ha fet el repartiment dels actors, actrius i figurants entre les diverses escenes, i s’han fet les proves de vestuari i assajos. El proper dimecres 12 de desembre, l’historiador local Àngel Gasol amb una xerrada oberta a tothom explicarà la història de la ciutat plasmada en les diferents escenes que configuren el Pessebre. L’activitat començarà a les 18 h i el punt de trobada serà a la plaça dels Escolans. Per últim, Comerç de Valls posa en marxa la campanya ‘Pinta el Pessebre’ organitzant un concurs de dibuix.

Les representacions del Pessebre Vivent seran el dia 21 de les 18 a les 20 h, i el 22 i 23 de les 17 a les 19 h. I, segons els seus organitzadors, s’espera que enguany es repeteixi l’èxit de públic de les anteriors edicions. Bàrbara Flores ha explicat que “no només volem que els visitants passin una bona estona, sinó que descobreixin també nous capítols de la història de Valls, pels carrers més antics de la ciutat”.

Entrades per al 8è Pessebre Vivent de Valls

Podeu adquirir les vostres entrades anticipades (3€) des del dia 3 i fins al dia 20 de desembre a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà de l'Ajuntament de Valls i a l'Oficina Municipal d'Informació Turística. També podeu adquirir les entrades a taquilla (5 euros) el mateix dia de les representacions 21, 22 i 23 de desembre (a l'inici del recorregut).

PUNTS DE VENDA D'ENTRADES A VALLS:

  • Oficina d'Atenció al Ciutadà (pl.del Blat,1): de dilluns a divendres 09 a 14 h. i dimarts i dijous de 17 a 19:30h.

  • Oficina Municipal d'Informació Turística (c/Cort, 61): dissabte de 10 a 13h i de 17 a 19h i, diumenge de 10 a 13h.

PUNTS DE VENDA D'ENTRADES FORA DE VALLS:

  • Alcover: Bar plaça Nova (pl.Nova, 8)

  • Montblanc: Llibreria Requesens (c/Riber, 3)

  • Pla de Sta.Maria: Núria Papereria (c/la Réria, 42)

  • Vila-rodona Lokal Jove (c/Casal, s/n)

Els nens i nenes fins a 5 anys gaudiran d'entrada gratuïta (a recollir en els punts de venda).

 

 

Segueix-nos a:

                                                                                                                                                                                                

 

 

>> Descarregar programa (pdf)

 

MÉS NOTÍCIES DEL NADAL A VALLS

>> Comerç de Valls regalarà 2.000 hores d'aparcament gratuït a les zones blaves per incentivar les compres de Nadal a la ciutat

>> Cuina en directe i degustació popular del caldo de Nadal al mercat de Valls

>> Mercat d'Art Jove carregat d'actuacions musicals

>> Mercat de Nadal i la típica fira de capons i aviram, epicentre de les festes

>> Doble concert revetlla de versions per a un Cap d'Any renovat

>> Tot a punt pel típic Mercat de Nadal de Valls

>> Entrades ja a la venda pel Pessebre Vivent de Valls

>> Concerts de l'Escola de Música Robert Gerhard

>> El Parc de Nadal de Valls es dedica als contes i al circ

 

 

 VALLS · 27 DE NOVEMBRE DE 2018