INFO COVID-19: ESPECIAL SEGUIMENT

INFO COVID-19: ESPECIAL SEGUIMENT

Darreres Entrades

 

Dol oficial per les vítimes de la Covid-19

El Govern de l'Estat i el Govern de la Generalitat han declarat dol oficial, des d'avui dia 27 de maig fins al 5 de juny inclosos, per les víctimes de la Covid-19. Per aquest motiu, en senyal de respecte i homenatge a les víctimes per la pandèmia, durant aquest període les banderes oficials onejaran a mig pal. Des de l'Ajuntament es trasllada el convit adreçat a tota la ciutadania a fer un minut de silenci, avui dia 27 de maig a les 12h, des d'allà on es trobi cadascú en aquell moment. Els membres de la Corporació guardaran un minut de silenci a la plaça del Blat, davant de l'Ajuntament.

+ info

 

Valljove avança la convocatòria d'ajuts per l'accés de joves a l'habitatge de lloguer

L'Ajuntament de Valls ha obert la convocatòria d'ajuts per l'accés dels joves a l'habitatge de lloguer per a facilitar que totes aquelles persones d'entre 18 i 35 anys que s'hagin emancipat des del 22 de desembre del 2019 s'hi puguin acollir. Habitualment aquesta línia d'ajudes, a la que es destina un pressupost de 15.000 euros, s'obria a finals d'any, però des de VallsJove s'ha volgut convocar abans de la data prevista per facilitar que aquest col·lectiu hi pugui tenir accés de manera més immediata.

+ info

 

S'obre la convocatòria d'ajuts extraordinaris a comerços i serveis de proximitat

Aquest dimecres dia 27 de maig s'obre la convocatòria per presentar les subvencions directes i urgents a comerços, activitats i serveis de proximitat, una de les mesures aprovades per l'Ajuntament de Valls en suport als establiments que van haver de tancar durant el confinament per la Covid-19. La presentació de les sol·licituds es podrà fer telemàticament fins el 30 de juny a través del portal web municipal de la Seu Electrònica, així com presencialment a les oficines municipals d'Urbanisme (C/Paborde, de dilluns a divendres de 10h a 13h).

+ info

 

1 de juny: reobertura de les zones blaves

Les zones blaves de Valls reobriran el proper dilluns 1 de juny, coincidint amb la progressiva represa de l'activitat i amb els objectius clars d'afavorir la mobilitat i facilitar l'estacionament al centre de la ciutat i a les seves zones comercials. La reobertura incorporarà importants novetats que s'aniran implementant en els propers mesos per promocionar i reactivar l'activitat comercial i les compres de proximitat com una de les mesures de suport a comerços.

+ info

 

Totes les notícies >> clica aquí

 

Image

OAC i Seu Electrònica

Image

Cita prèvia amb l'OAC

Image

Policia Local

Image

Telèfons d'Atenció a les Dones

Afectacions Serveis Municipals

[ACTUALITZACIÓ]

 • Oficina d'Atenció al Ciutadà: horari d'atenció al públic, de dilluns a divendres, de 10h a 13h. Nou sistema de cita prèvia via el portal citaprevia.valls.cat També atenció telefònica al 977 636 010. + info
 • Altres serveis municipals reprenen també l'activitat i l'atenció al públic. Es recomana però evitar desplaçaments innecessaris en la mesura del possible.
 • Cementiri Municipal. Per accedir al cementiri municipal serà obligatori l'ús en tot moment de mascareta, caldrà respecte el distanciament social de 2m i es limitarà el temps d'estada per tal d'evitar l'excessiva aglomeració de persones.

A partir de dilluns 25 de maig:

La Biblioteca Carles Cardó obrirà portes però per recuperar només el servei de préstec, pel que serà necessària la cita prèvia. Per a sol·licitar la cita prèvia caldrà adreçar-se al telèfon de la biblioteca 977 636 012 o bé a través del correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. , en l’horari habitual de dilluns a divendres de 9.30 a 20h i dissabtes de 9:30 a 13h, mentre que les cites concertades es desenvoluparan en horari de matí, durant la setmana de 9.30 a 14.30h i els dissabtes fins a les 13h. + info

Continuen suspesos els actes i les activitats que se celebren en equipaments municipals. És el cas de:

 • Biblioteca Carles Cardó (a excepció del servei de préstec que caldrà fer amb cita prèvia) i Centre Cívic de Valls
 • Escola Municipal de Música Robert Gerhard
 • Museu de Valls
 • Llar del Jubilat
 • Teatres de Valls (Teatre Principal i Centre Cultural Municipal) >> Més informació
 • Centre Esportiu Municipal el Fornàs (8 de juny: reobertura piscina coberta i serveis de la Sala de Fitness)
 • Centre Esportiu Municipal el Vilar
 • Sala Kursaal
Mesures Econòmiques i Fiscals

Primeres mesures adoptades per l'Ajuntament:

 • Ajuts urgents i extraordinaris al comerç i serveis de proximitat. L'Ajuntament de Valls ha aprovat una partida extraordinària de subvencions directes a comerços i establiments, activitats i serveis de proximitat que s'han vist afectats per la crisi del Covid-19. En concret, el consistori dotarà amb 160.000 euros ajuts directes a tots els comerços, així com bars, restaurants, centres d'estètica i perruqueries, entre d'altres activitats de proximitat, en una mesura de suport al conjunt del teixit comercial i de serveis de Valls que s'han vist obligats a tancar. Per assessorament o qualsevol dubte, els interessats poden adreçar-se a Vallsgenera als telèfons 699 998 707 o 638 288 075 o enviar un mail a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. Oberta la convocatòria per presentar les sol·licituds de subvenció entre el 27 de maig i el 30 de juny + info
 • Terrasses de bars i restaurants. L'Ajuntament de Valls no procedirà al cobrament de la taxa d'ocupació de via pública a les terrasses de bars i restaurants i per aquest motiu s'estan valorant les opcions jurídiques per fer-ho possible. En aquest sentit, la mesura evitarà que els establiments d'hostaleria i restauració amb terrasses a la via pública no hagin de pagar la taxa des que es va ordenar el seu tancament per l'alerta sanitària de la Covid-19, el passat mes de març, en una mesura que es faria extensiva fins a final d'any. + info
 • Ajornament del pagament dels impostos i taxes que iniciaven el període de recaptació el mes de març. En concret, queda ajornat el pagament de l'impost de vehicles de tracció mecànicai les taxes per guals i per cementiri.
 • Retorn de les quotes i preus públics de serveis municipals tancats. Es retornarà la part proporcional pels dies de tancament d'instal·lacions que estan tancades al públic, així com de totes aquelles activitats que s'hi havien de celebrar i que no s'han pogut realitzar. És el cas d'equipaments com el Patronat Municipal d'Esports i el Centre Cívic, entre d'altres.
 • Taxes per ocupació de via pública que, a més de terrasses de bars i restaurants, afecten als mercats de la roba i la verdura pel període de tancament, queden suspeses i seran gratuïtes fins a finals d'any.+ info
Mobilitat. Bus, zones blaves i aparcaments

>> Zones Blaves gratuïtes. Per evitar que els ciutadans hagin de desplaçar-se per moure els vehicles estacionats a les zones blaves, aquestes seran gratuïtes a tota la ciutat. La reobertura de les zones blaves serà efectiva a partir de l'1 de juny a tota la ciutat a excepció de les del Vilar -carrers Lluís Homs i Prat de la Riba- que mantindran la gratuïtat fins setembre.

>> Autobús urbà: es manté el servei municipal i gratuït. En aquest sentit, s’ha intensificat la neteja i desinfecció dels vehicles i alhora es garantirà la distància de seguretat entre passatgers.

Es demana seguir les següents recomanacions:

 • Eviteu utilitzar el transport públic si us trobeu malament o pertanyeu a un grup de risc. En cap cas, no viatgeu si heu estat diagnosticat amb coronavirus o si teniu algun símptoma compatible amb la malaltia.
 • És obligatori l'ús d'una mascareta que tapi nas i boca mentre utilitzeu el transport públic.
 • Procureu mantenir una distància de seguretat amb els altres usuaris del transport públic.
 • A les parades feu una cua ordenada deixant l’espai de seguretat entre usuaris. Feu-la recta, sense ocupar tota la vorera.
 • Si esteu a una andana o una parada d’autobús, deixeu un espai ampli davant les portes i permeteu que els usuaris que surten ho puguin fer amb comoditat. Entreu sense aglomerar-vos: el conductor esperarà.
 • Respecteu la distància de seguretat, no seieu en els seients confrontats amb altres usuaris i, en la mesura que sigui possible, seieu en fileres diferents a les d’altres usuaris.
 • És convenient que els conductors tinguin la mínima interacció possible amb els usuaris.
 • Quan sortiu del transport públic, renteu-vos bé les mans amb aigua i sabó o amb un gel hidroalcohòlic de seguida que pugueu.

>> Aparcaments del Pati i de Sant Francesc: per facilitar la represa de l'activitat comercial i les compres de proximitat, la primera hora als aparcaments del Pati i de Sant Francesc serà gratuïta.

Servei de Recollida d'Escombraries i Deixalleria

El servei de recollida d'escombraries es manté com a servei essencial, però cal seguir els següents consells:

 • Cal dipositar la brossa de forma individual. Emprar el temps mínim i retornar tot seguit a casa.
 • No deixar cap tipus de residu fora del contenidor ja que pot ser un focus de transmissió per a altres persones o per al personal del servei de recollida i de neteja.
 • Tampoc s'han de llençar bosses de brossa a les papereres.
 • Evitar tocar directament les manetes dels contenidors. Es pot utilitzar un mocador o tovalló de paper per obrir la tapa, i tot seguit rentar-vos les mans amb aigua i sabó o amb gel desinfectant.
 • Per tal d'evitar desbordar el servei de recollida, llançar als contenidors només aquells residus que sigui imprescindible. Evitar llançar durant aquests dies residus que es puguin guardar a casa sense problemes (per exemple, roba, restes de jardineria, andròmines, etc).
 • No regirar dins dels contenidors ni entre els materials que pugui haver-hi al seu voltant
 • Avisar l'Ajuntament si detecteu algun desbordament dels contenidors. Us atendrem al 977 636 010 o bé al mail Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
 • Plega o bé aixafa sempre les capses de cartró >> + info
 • Compacta sempre els envasos: aixafa ampolles, garrafes i llaunes, i plega els brics >> + info

Deixalleria de Valls: a partir del dilluns 4 de maig, reobertura per a tota la ciutadania de la deixalleria de Valls i del servei de recollida d'andròmines. No obstant, recordeu que només s'hi ha d'anar en cas que sigui realment necessari, i que és essencial mantenir les mesures de prevenció necessàries per evitar la propagació del COVID-19 (accés a la deixalleria de forma individual, mantenir la distància entre usuaris i personal, ús recomanat de mascareta, etc).


Per fer ús de la deixalleria:
-Adreça: c/Basters 11 - Polígon Industrial de Valls
-Horari d'obertura: Laborables de 9-13 h i de 17-20 h / Dissabtes de 9-13 h.

Per altra banda, també es reemprendrà la recollida concertada d'andròmines. Per fer ús d'aquest servei cal sol·licitar-lo telemàticament o bé trucant al 977601050, com a molt tard els dijous fins les 14h. Els residus s'han de dipositar els dijous al vespre al lloc acordat, i són recollits divendres al matí.

[RECORDEU] fins a la total obertura de la deixalleria el 4 de maig, la deixalleria només presta el servei de manera exclusiva a comerços i activitats de Valls

Seu electrònica - Tràmits Online

L'Ajuntament manté activa la seu electrònica municipal per a la realització de tràmits online. Accedir

Xarxes Socials Municipals

Aquestes són les xarxes principals de l'Ajuntament de Valls, des d'on s'informa de les afectacions i recomanacions pel Covid-19

Xarxa Solidària - Inscriu-t'hi

L'Ajuntament de Valls ha activat la Xarxa Solidària de Valls, una iniciativa que coordinarà les iniciatives d'ajuda de voluntaris que volen oferir suport i les que necessiten ajuda arran de l'emergència sanitària pel Covid-19 i l'actual situació de confinament. Els voluntaris poden donar-se d'alta des del portal web municipal www.valls.cat/xarxasolidaria, mentre que les persones que necessitin suport ho poden sol·licitar a través del telèfon d'atenció 608 149 450 (de dilluns a divendres, de 10h a 13h i de 17h a 19h) o bé al mail Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. . + info

Image

FAQs Fase 2 Desconfinament

Image

Tràmits Online

Image

Assessorament en Habitatge

Image

Ajuts al lloguer per a joves

Image

Mesures Econòmiques i Fiscals

Image

Suport a Treballadors i Activitats

Image

Comerç: t'ho portem a casa

Image

Programació Especial Ràdio Ciutat de Valls

Image

Preinscripció Escolar

Image

Preinscripció Escolar

Image

Activitats a distància del Centre Cívic

Image

Biblioteca Carles Cardó

Image

Preinscripció llars d'infants municipals

Image

Aparca i Compra

Image

Xarxa Solidària - Participa-hi

Image

Alteracions programació Teatres de Valls

ENLLAÇOS D'INTERÈS

Image

Preguntes més freqüents

Image

Canal Salut de la Generalitat de Catalunya

Image

Descarregar APP Stop Covid-19

Image

061 Salut Respon ( Gratuït )

Image

Servei d'Atenció Digital departament d'Empresa

Image

Mesures en l'àmbit educatiu

Utilitzem cookies, tant pròpies com de tercers, per a oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Al accedir a aquest domini està acceptant la seva instal·lació i ús en els termes de la nostra política de privacitat. Veure política de privacitat