INFO COVID-19: ESPECIAL SEGUIMENT

INFO COVID-19: ESPECIAL SEGUIMENT

Darreres Entrades

 

Del 20 al 31 de juliol: retorn de totes les entrades i abonaments dels Teatres de Valls

Arran de l’emergència sanitària generada per la Covid-19, la Xarxa de Cultura de Valls es va veure obligada a cancel·lar tota la seva activitat programada durant el primer semestre. Amb la fase de represa i amb el pla sectorial de les arts escèniques aprovat per la Generalitat, l’aforament dels recintes ha de ser modificat i és per aquest motiu que es procedirà al retorn de l'import de totes les localitats venudes per tal de poder elaborar els nous plànols de seients que es distribuiran garantint el compliment de totes les mesures sanitàries necessàries.

+ info

 

La Xarxa Solidària consolida accions de suport a col·lectius vulnerables

La Xarxa Solidària de Valls ha aconseguit consolidar, des de la seva creació a principis d'abril, l’activitat de suport a les persones i col·lectius vulnerables més afectats per la crisi sanitària, econòmica i social generada per la Covid-19. La nova xarxa de voluntariat, impulsada per la regidora d'Acció Comunitària, Participació i Igualtat en coordinació amb els Serveis Socials Municipals, el Centre d'Assistència Primària Ignasi Sarró i diferents entitats de Valls, ha aglutinat els esforços de 47 vallenques i vallencs en diferents accions a favor de col·lectius més vulnerables, en especial gent gran o persones amb dificultats econòmiques i socials.

+ info

 

Valls celebrarà el Dia del Llibre i de la Rosa el 23 de juliol

Valls acollirà el proper dijous 23 de juliol la celebració del Dia del Llibre i de la Rosa, una iniciativa organitzada a nivell nacional per la Cambra del Llibre de Catalunya i el Departament de Cultura de la Generalitat, amb la complicitat del Gremi de Floristes de Catalunya. Enguany, a causa de la pandèmia de la Covid-19, se celebrarà el 23 juliol, després de la suspensió de les activitats presencials habituals el passat 23 d'abril, Diada de Sant Jordi.

+ info

 

Reobertura d'espais de consulta i estudi de la Biblioteca Carles Cardó

Aquest dijous dia 9 de juliol la Biblioteca Carles Cardó reobrirà, en el procés de represa de la seva activitat, els serveis dels espais d’estudi i consulta a sala, que se sumaran al servei de préstec ja operatiu des de fa unes setmanes. Així, l’equipament cultural reobre presencialment part de les seves sales, en concret a les plantes baixa i primera de la biblioteca, que s’habilitaran per a l’estada dels usuaris, en dos torns i amb una limitació horària de dues hores per persona.

+ info

 

Totes les notícies >> clica aquí

 

Image

OAC i Seu Electrònica

Image

Cita prèvia amb l'OAC

Image

Policia Local

Image

Telèfons d'Atenció a les Dones

Afectacions Serveis Municipals

[ACTUALITZACIÓ]

  • Oficina d'Atenció al Ciutadà: horari d'atenció al públic, de dilluns a divendres, de 10h a 14h. Nou sistema de cita prèvia via el portal citaprevia.valls.cat També atenció telefònica al 977 636 010. + info
  • Altres serveis municipals reprenen també l'activitat i l'atenció al públic. Es recomana però evitar desplaçaments innecessaris en la mesura del possible
  • Centre Esportiu Municipal El Fornàs. Les activitats dirigides, l'ús lliure de la piscina coberta i de la sala de condicionament físic que s’hi podrà accedir mitjançant cita prèvia (+ info) D'altra banda, el proper dissabte 20 de juny, obre la piscina d'estiu de dilluns a diumenge d'11 a 20h i mitjançant també cita prèvia (+info)
  • La Biblioteca Carles Cardó. Tan pel servei de prèstec com per l'accès a la biblioteca als espais d'estudi i consulta a sala, caldrà sol·licitar la cita prèvia al telèfon de la biblioteca 977 636 012 o bé a través del correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. + info
  • Museu de Valls. Els horaris d’obertura son els següents: de dimarts a dissabte d'11 a 14h i de 17 a 20h; diumenges i festius d'11 a 14h.
  • Cementiri Municipal. Per accedir al cementiri municipal serà obligatori l'ús en tot moment de mascareta, caldrà respecte el distanciament social de 2m i es limitarà el temps d'estada per tal d'evitar l'excessiva aglomeració de persones.

Continuen suspesos els actes i les activitats que se celebren en equipaments municipals. És el cas de:

  • Escola Municipal de Música Robert Gerhard
  • Llar del Jubilat
  • Teatres de Valls (Teatre Principal i Centre Cultural Municipal) >> Més informació
  • Centre Esportiu Municipal el Vilar
  • Sala Kursaal
Mesures Econòmiques i Fiscals

Primeres mesures adoptades per l'Ajuntament:

  • Ajuts urgents i extraordinaris al comerç i serveis de proximitat. L'Ajuntament de Valls ha aprovat una partida extraordinària de subvencions directes a comerços i establiments, activitats i serveis de proximitat que s'han vist afectats per la crisi del Covid-19. En concret, el consistori dotarà amb 160.000 euros ajuts directes a tots els comerços, així com bars, restaurants, centres d'estètica i perruqueries, entre d'altres activitats de proximitat, en una mesura de suport al conjunt del teixit comercial i de serveis de Valls que s'han vist obligats a tancar. Per assessorament o qualsevol dubte, els interessats poden adreçar-se a Vallsgenera als telèfons 699 998 707 o 638 288 075 o enviar un mail a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. Oberta la convocatòria per presentar les sol·licituds de subvenció entre el 27 de maig i el 30 de juny + info
  • Terrasses de bars i restaurants. L'Ajuntament de Valls no procedirà al cobrament de la taxa d'ocupació de via pública a les terrasses de bars i restaurants i per aquest motiu s'estan valorant les opcions jurídiques per fer-ho possible. En aquest sentit, la mesura evitarà que els establiments d'hostaleria i restauració amb terrasses a la via pública no hagin de pagar la taxa des que es va ordenar el seu tancament per l'alerta sanitària de la Covid-19, el passat mes de març, en una mesura que es faria extensiva fins a final d'any. + info
  • Ajornament del pagament dels impostos i taxes + info
  • Retorn de les quotes i preus públics de serveis municipals tancats. Es retornarà la part proporcional pels dies de tancament d'instal·lacions que estan tancades al públic, així com de totes aquelles activitats que s'hi havien de celebrar i que no s'han pogut realitzar. És el cas d'equipaments com el Patronat Municipal d'Esports i el Centre Cívic, entre d'altres.
  • Taxes per ocupació de via pública que, a més de terrasses de bars i restaurants, afecten als mercats de la roba i la verdura pel període de tancament, queden suspeses i seran gratuïtes fins a finals d'any.+ info
Mobilitat. Bus, zones blaves i aparcaments

>> Autobús urbà: es manté el servei municipal i gratuït. En aquest sentit, s’ha intensificat la neteja i desinfecció dels vehicles i alhora es garantirà la distància de seguretat entre passatgers.

Es demana seguir les següents recomanacions:

  • Eviteu utilitzar el transport públic si us trobeu malament o pertanyeu a un grup de risc. En cap cas, no viatgeu si heu estat diagnosticat amb coronavirus o si teniu algun símptoma compatible amb la malaltia.
  • És obligatori l'ús d'una mascareta que tapi nas i boca mentre utilitzeu el transport públic.
  • Procureu mantenir una distància de seguretat amb els altres usuaris del transport públic.
  • A les parades feu una cua ordenada deixant l’espai de seguretat entre usuaris. Feu-la recta, sense ocupar tota la vorera.
  • Si esteu a una andana o una parada d’autobús, deixeu un espai ampli davant les portes i permeteu que els usuaris que surten ho puguin fer amb comoditat. Entreu sense aglomerar-vos: el conductor esperarà.
  • Respecteu la distància de seguretat, no seieu en els seients confrontats amb altres usuaris i, en la mesura que sigui possible, seieu en fileres diferents a les d’altres usuaris.
  • És convenient que els conductors tinguin la mínima interacció possible amb els usuaris.
  • Quan sortiu del transport públic, renteu-vos bé les mans amb aigua i sabó o amb un gel hidroalcohòlic de seguida que pugueu.

>> Zones Blaves. La reobertura de les zones blaves serà efectiva a partir de l'1 de juny a tota la ciutat a excepció de les del Vilar -carrers Lluís Homs i Prat de la Riba- que mantindran la gratuïtat fins setembre. A més, els establiments que obrin dissabte a la tarda disposaran de tiquets d'una hora gratuïta per als seus clients. + info

Servei de Recollida d'Escombraries i Deixalleria

El servei de recollida d'escombraries es manté com a servei essencial, però cal seguir els següents consells:

  • Cal dipositar la brossa de forma individual. Emprar el temps mínim i retornar tot seguit a casa.
  • No deixar cap tipus de residu fora del contenidor ja que pot ser un focus de transmissió per a altres persones o per al personal del servei de recollida i de neteja.
  • Tampoc s'han de llençar bosses de brossa a les papereres.
  • Evitar tocar directament les manetes dels contenidors. Es pot utilitzar un mocador o tovalló de paper per obrir la tapa, i tot seguit rentar-vos les mans amb aigua i sabó o amb gel desinfectant.
  • Per tal d'evitar desbordar el servei de recollida, llançar als contenidors només aquells residus que sigui imprescindible. Evitar llançar durant aquests dies residus que es puguin guardar a casa sense problemes (per exemple, roba, restes de jardineria, andròmines, etc).
  • No regirar dins dels contenidors ni entre els materials que pugui haver-hi al seu voltant
  • Avisar l'Ajuntament si detecteu algun desbordament dels contenidors. Us atendrem al 977 636 010 o bé al mail Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
  • Plega o bé aixafa sempre les capses de cartró >> + info
  • Compacta sempre els envasos: aixafa ampolles, garrafes i llaunes, i plega els brics >> + info

Deixalleria de Valls: a partir del dilluns 4 de maig, reobertura per a tota la ciutadania de la deixalleria de Valls i del servei de recollida d'andròmines. No obstant, recordeu que només s'hi ha d'anar en cas que sigui realment necessari, i que és essencial mantenir les mesures de prevenció necessàries per evitar la propagació del COVID-19 (accés a la deixalleria de forma individual, mantenir la distància entre usuaris i personal, ús recomanat de mascareta, etc).


Per fer ús de la deixalleria:
-Adreça: c/Basters 11 - Polígon Industrial de Valls
-Horari d'obertura: Laborables de 9-13 h i de 17-20 h / Dissabtes de 9-13 h.

Per altra banda, també es reemprendrà la recollida concertada d'andròmines. Per fer ús d'aquest servei cal sol·licitar-lo telemàticament o bé trucant al 977601050, com a molt tard els dijous fins les 14h. Els residus s'han de dipositar els dijous al vespre al lloc acordat, i són recollits divendres al matí.

[RECORDEU] fins a la total obertura de la deixalleria el 4 de maig, la deixalleria només presta el servei de manera exclusiva a comerços i activitats de Valls

Seu electrònica - Tràmits Online

L'Ajuntament manté activa la seu electrònica municipal per a la realització de tràmits online. Accedir

Xarxes Socials Municipals

Aquestes són les xarxes principals de l'Ajuntament de Valls, des d'on s'informa de les afectacions i recomanacions pel Covid-19

Xarxa Solidària - Inscriu-t'hi

L'Ajuntament de Valls ha activat la Xarxa Solidària de Valls, una iniciativa que coordinarà les iniciatives d'ajuda de voluntaris que volen oferir suport i les que necessiten ajuda arran de l'emergència sanitària pel Covid-19 i l'actual situació de confinament. Els voluntaris poden donar-se d'alta des del portal web municipal www.valls.cat/xarxasolidaria, mentre que les persones que necessitin suport ho poden sol·licitar a través del telèfon d'atenció 608 149 450 (de dilluns a divendres, de 10h a 13h i de 17h a 19h) o bé al mail Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. . + info

Image

Tràmits Online

Image

Assessorament en Habitatge

Image

Ajuts al lloguer per a joves

Image

Mesures Econòmiques i Fiscals

Image

Suport a Treballadors i Activitats

Image

Comerç: t'ho portem a casa

Image

Ajuts a comerços i activitats

Image

Patronat Municipal d'Esports

Image

Retorn d'entrades i abonaments Teatres de Valls

Image

Xarxa Solidària - Participa-hi

Image

Biblioteca Carles Cardó

ENLLAÇOS D'INTERÈS

Image

Preguntes més freqüents

Image

Canal Salut de la Generalitat de Catalunya

Image

Descarregar APP Stop Covid-19

Image

061 Salut Respon ( Gratuït )

Image

Servei d'Atenció Digital departament d'Empresa

Image

Mesures en l'àmbit educatiu